Uitlijnen 

Het is belangrijk dat uw auto goed uitgelijnd is. Bij goede uitlijning verbruikt u minder brandstof, heeft u minder last van slijtage aan uw banden en heeft u een betere wegligging. Het is gemakkelijk te checken of u uw auto moet uitlijnen. Als u op een rechte weg uw stuur loslaat en de auto krijgt een lichte afwijking naar links of rechts, dan is het verstandig om een afspraak te maken voor het uitlijnen van uw auto. Tijdig uw auto laten uitlijnen voorkomt dat u nieuwe banden nodig heeft! 

Wat is uitlijnen?

Uitlijnen, dat is een term die de meeste automobilisten wel eens hebben gehoord. 
Maar wat is uitlijnen nu eigenlijk? 
Het uitlijnen van een auto is het investeren in uw veiligheid en het rendement van uw banden. 
Uitlijnen heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Is die afstelling niet goed of valt hij buiten de opgegeven fabriekswaarde dan kunnen er de volgende klachten ontstaan. 
 

1.Het loopvlak van de banden slijt scheef af 
(dit kan bij de voor- of achterwielen of bij beiden)  
2.De auto trekt naar links of rechts 
3.De auto heeft een onstabiel weggedrag

Waarneer uitlijnen

Bij één of meerdere van deze klachten is het raadzaam de auto te laten uitlijnen, maar ook wanneer de volgende werkzaamheden of reparaties aan uw auto hebben plaatsgevonden is het noodzakelijk deze te laten uitlijnen; .Vervanging van de schokdempers
.Vervangen van of reparatie aan onderdelen van de wielophanging, zoals fuseekogels of stuurkogels
.Verlagen van de auto
.Vervangen van veren 
.Na het herstellen van schade als gevolg van een aanrijding  

 Kortom als er iets vervangen of gerepareerd is aan het onderstel van uw auto is het noodzaak deze te laten uitlijnen. Ook als een stoeprand hard geraakt is of bij hard door een diepe kuil rijden is een uitlijncontrole raadzaam. Tevens is het aan te raden om bij het vervangen van de banden een uitlijncontrole te laten uitvoeren om te bepalen of de afstellingen nog binnen de fabrieksnorm vallen. 

Op het moment dat scheve of overmatige slijtage geconstateerd wordt heeft dit meestal twee of meer nieuwe banden tot gevolg. Door uw auto tijdig te laten uitlijnen kunt u extra kosten voorkomen en een veilig en beter weggedrag bewerkstelligen. Ook levert het een besparing in brandstof op, omdat alles weer goed rolt met minder weerstand veroorzaakt door scheef staande wielen. 

Wat kost Uitlijnen? 

€ 37,50 voor een uitlijn controle incl. uitlijn rapport.
€ 60,00 voor controle en het afstellen van de sporing van 2 voorwielen incl. uitlijn rapport.
€ 75,00 voor controle en het afstellen van de sporing van 4 wielen incl. uitlijn rapport.

 

Maak nu een afspraak!
X
Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Neem direct contact met ons op via WhatsApp: 06 - 50283376

U kunt ons ook telefonisch bereiken via 06 - 50283376

Contactformulier